Vilka är vi och vad kan vi göra för dig

Om oss

Rinker är USAs äldsta båttillverkare mätt i kontinuerlig produktion. Anorna sträcker sig ända tillbaka till 1930-talet. Det var då som mjölkbonden(!) Lossie "L.E." Rinker började bygga båtar för fiske och racing. Platsen var Syracuse, Indiana och än idag sker tillverkningen på samma plats, men i en betydligt större anläggning.
 
1945 hade ryktet om Lossies båtbyggartalanger spridit sig så mycket att att företaget lanserade sitt första varumärke fokuserat på racing: Famous Craft.
 
1950-talet innebar slutet på Koreakriget och Lossies söner, Jan och John, återvände till USA och förenades med sin far i båtbyggarbranschen. Två viktiga steg togs mot det Rinker vi känner idag. Det ena var att börja använda namnet Rinkerbuilt. Det andra var att man 1958 började tillverka båtar i glasfiber, långt före de flesta konkurrenter. Dessutom introducerade man flerfärgad gelcoat och de numera klassiska rygg-mot-rygg-stolarna.
 
Den första beröringspunkten mellan Rinker och Sverige kommer 1968. Det var faktiskt till den svenska marknaden som Rinkers första internationella försäljning gick i form av 14 båtar. Det var också under 1960-talet som ett av Rinkers viktigaste kärnvärden, mycket båt för pengarna, började komma till uttryck i marknadsföringen: "the answer to big boat needs at a small boat price…". Någonting som genomsyrar märket än idag.
 
Under 1970-talet producerades allt fler båtar och storlekarna växte upp till 20 fot. Nya skrovtyper såg dagens ljus och utombordsmotorerna kompletterades med nya, kraftfulla inombordare.
 
Det glada 1980-talet förde med sig en hel del förändringar som lever vidare än idag. Modellprogrammet utökades och den första cruisern såg dagens ljus i form av Fiesta Vee 255. Under decenniet introducerades helt nya bowriders. Namnet Rinkerbuilt ändrades till kort och gott: Rinker. 1985 firade Rinker 40 år som båttilverkare.
 
I mitten av 1990-talet hade Rinker blivit en etablerad tillverkare av cruisers. Modellerna Fiesta Vee 265, 285 och 300 tillhörde de populäraste i världen. Samtidigt förädlades sportbåtarna i Captiva-serien. Prestandasökande båtköpare fastnade ofta för Captiva 232 och 236 med prestandastinna motorer. 1995 firades 50 år som båttillverkare.
 
2005 inträffade två stora händelser: Rinker firade 60 år som båttillverkare och förvärvades samtidigt av Nautic Global Group (NGG). NGG är den fjärde största båttillverkaren i USA och förvärvet öppnade nya möjligheter för Rinker i from av utökade resurser. En stadig ström av produktnyheter präglar perioden fram till idag och Rinkers båtar exporteras till över 40 länder.
 
2013, blir Nordic Nautical AB representant för Rinker i Sverige. 45 år efter att de första Rinker-båtarna kom till vårt land fortsätter resan. Vi ser fram emot den och hoppas att du vill följa med!

Vi tycker att båtlivet ska vara en njutning. För oss innebär det att enkelt kunna ta sig ut på vattnet i en båt som erbjuder komfort, säkerhet och de bästa förutsättningarna för att umgås. Det innebär att vara trygg i att båten klarar av att solen går i moln och vindarna tilltar. Det är därför vi säljer Rinkers båtar och inga andra. Delar du vår syn på båtlivet? Då är vi säkra på att du hittar din nästa båt hos oss!

Vi hanterar även inbyten, för en smidig övergång till nytt båtägande för dig som kund.

Vårt motto är; mest båt för dina pengar!